Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013


                   ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ.....

   ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

1Στις 8 Μαρτίου θα παραδοθεί το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την καταγραφή και ταξινόμηση κατά κατηγορία περίπτωσης των υποθέσεων που σχετίζονται με τις γερμανικές αποζημιώσεις, όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Νότη Μαριά, σχετικά με την πορεία των εργασιών της Ομάδας, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι, μετά την παραλαβή του πορίσματος, ο ίδιος θα κινηθεί στο πλαίσιο της νομοθεσίας και των αρμοδιοτήτων του και μόνο.

Ο κ. Μαριάς ζήτησε να προσδιοριστεί το ύψος του κατοχικού δανείου σε ευρώ και έκανε λόγο για «κούρεμα» της συνολικής απαίτησης της χώρας μας, τη στιγμή που χωρίς τόκους οι επανορθώσεις και το δάνειο ξεπερνούν τα 128 δισ. ευρώ.

«Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων είναι κρίσιμο θέμα και δεν θα συμμετάσχω σε συζήτηση για δημιουργία εντυπώσεων, θα σταθώ αυστηρά στα δεδομένα» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Ως προς την εξέλιξη του έργου, ανακοίνωσε ότι «αυτό τείνει να ολοκληρωθεί» και προσέθεσε ότι δεν είναι απλό εγχείρημα, καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα, οι υπηρεσίες έχουν πολλές φορές αναδιοργανωθεί και το σχετικό υλικό ήταν «ατάκτως εριμμένο» σε διάφορα κτίρια του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Εξειδίκευσε, παράλληλα, ότι, για πρώτη φορά,

– Έγινε κατανομή των φακέλων των αρχείων κατά κατηγορία περίπτωσης, που σχετίζεται με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

– Προχώρησε η ηλεκτρονική συνοπτική απεικόνιση του καταγεγραμμένου αρχειακού υλικού.

– Καταγράφηκαν, με δυσκολίες και με όχι πάντα με πολύ καλά αποτελέσματα, λόγω της παλαιότητας του υλικού, 184 τόμοι αρχείων ποικίλου περιεχομένου.

– Ξεκίνησε η σύνταξη του τελικού παραδοτέου του έργου της Ομάδας, αναφορικά με την καταγραφή και ταξινόμηση του αρχείου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου