Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Το Θαύμα της ζωής!

Ο Δρ Άρης Τσιγκρής, Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος δημοσίευσε στο προφίλ του στο Facebook μια συγκλονιστική φωτογραφία.
Το νεογέννητο έχει γεννηθεί υγιέστατο με καισαρική τομή και βρίσκεται ακόμα μέσα στη μήτρα της μητέρας του. Ο αμνιακός σάκος παραμένει άθικτος και το μωρό είναι πλήρως έγκλειστο μέσα στο σάκο του. Πρόκειται, όπως επισημαίνει ο κ. Τσιγκρής, για ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός.
Η φωτογραφία κάνει τον γύρο του διαδικτύου και εύλογα έχει συγκεντρώσει πάνω από 10.000 “likes” μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες.
Το σχόλιο που έγραψε ο ίδιος στο προφίλ του:
“Μια σπάνια εικόνα… εξαιρετικά σπάνια θα έλεγα…. γέννηση μετά από καισαρική, με άθικτο τον σάκο, το μωράκι ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι γεννήθηκε… είναι σαν να βρίσκεται ακόμα μέσα στη μήτρα, είναι γνωστή σαν ”πέπλο γέννησης” και είναι συνηθέστερη αλλά εξίσου σπάνια στους πρόωρους τοκετούς, η πλήρης έγκλειση του νεογέννητου στον σάκο, δεν αφήνει το μωράκι να πνιγεί στο αμνιακό υγρό, γιατί αρχίζει να αναπνέει αμέσως μετά την αφαίρεση του ”πέπλου”, καθώς ο πλακούντας συνεχίζει να τροφοδοτεί το μωράκι με αίμα, η φύση ξεπερνά τον εαυτό της, αφήνοντας άφωνους ακόμα και τους μαιευτήρες…”.
Δείτε τη φωτογραφία σε μεγαλύτερη ανάλυση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου