Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013


   ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΝΘΙΜΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ: "ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ"

1της Στέλλας Μεϊμάρη

Ο Γέροντας Άνθιμος μιλάει στο «Αγιορείτικο Βήμα» για τα δεινά που έρχονται, κάνει λόγο για "εισβολείς" που έχουν διεισδύσει στη χώρα μας και κρούει των κώδωνα του κινδύνου για μετάνοια και αφύπνιση το συντομότερο δυνατό.

Ο λόγος του χειμμαρώδης. Aγωνιά για το αύριο και την Ελλάδα μας.
"Πως να πάνε καλά τα πράγματα, όταν στην πολιτική εξουσία έχουμε μιμητές αναρχίδων και όχι πραγματικούς Έλληνες;", μας λέει χαρακτηριστικά.

Ο Γέροντας Άνθιμος είναι ένας από τους παλαιότερους Αγιορείτες, ο οποίος ζει τα τελευταία πενήντα δύο χρόνια στην Καλύβι Εισόδων της Θεοτόκου στη σκήτη του Αγ. Παντελεήμονος, απέναντι ακριβώς από την ξακουστή καλύβα του Γέροντα Παϊσίου.

Μας λέει για την σημερινή κατάσταση:
"Έρχονται μεγάλα δεινά. Τα χειρότερα είναι προ των πυλών. Εγώ έζησα το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν υπήρχε μια τέτοια κατάσταση όπως σήμερα. Αρχή δανεισμού, αρχή δουλείας. Πρόκειται για εισβολείς στη χώρα μας. Και η κατάσταση δεν πρόκειται να φτιάξει αν δεν έρθουν πραγματικοί Έλληνες στην εξουσία". 

Ποια είναι η λύση; Ο Γέροντας Άνθιμος είναι ξεκάθαρος:
"Ξυπνήστε. Πρέπει να ανοίξουν τα μάτα τους οι λίγοι Έλληνες που έχουν απομείνει. Χρειάζεται μετάνοια. Για εμάς τους χριστιανούς,  η μόνη ελπίδα είναι ο Ιησούς Χριστός, δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα από ανθρώπους. Πρόκειται για τιμωρία Θεού, η οποία δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι να φύγει και ο τελευταίος από δαύτους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου